DPA 4560 binaurális mikrofon

posted in: hírek | 0

Csak forgatod a fejed a 4560 CORE binaurális headset mikrofonnal készült 3D felvételt hallva

Diszkrét headset 3D hangfelvételekhez. Sound designereknek, podcastereknek, zenészeknek és sok más tartalomkészítőnek kiváló választás.

Meggyőző 3D hangzás

A kiváló minőségű 3D hangzás most elérhető közelségbe került a 4560 CORE binaurális headset mikrofonnak köszönhetően. Youtuberek, sound designerek, podcasterek, vloggerek és más tartalomkészítők számára, beleértve a filmkészítőket, akik hiteles 3D hangzást kívánnak rögzíteni, tökéletes megoldás.
A 4560 professzionális minősége a két fül által hallottakkal megegyező minőségű, valós időben történő felvételt tesz lehetővé, így akik fejhallgatón keresztül hallgatnak tartalmat, tökéletes immerzív hangzást tapasztalhatnak. A 4560 lelke egy pár 4060 CORE miniatűr mikrofon, amely a két fülre illeszkedő száron van elhelyezve, pontosan a felhasználó füljáratának külső részén. Egy az egyben azt a hangot veszi fel, amelyet a felvételt készítő hall. A szárak egy hajlékony headsethez csatlakoznak, amelyet egyszerű feltenni, kényelmes viselni és könnyedén az egyéni fejmérethez igazítható. A mikrofonok szivaccsal vannak ellátva, amelyek egyrészt rögzítik a helyzetüket, másrész ellátják a szélszűrő feladatát.
Továbbá mivel a 4560 két MicroDot csatlakozóval ellátott 4060 CORE mikrofonból áll, egyszerűen hozzáilleszthető az MMA-A digitális audió interfészhez. A 4560 Binaurális headset iPhone-hoz való csatlakoztatásával a felhasználó egy diszkrét, könnyen kezelhető, mobil binaurális felvételi megoldáshoz jut.

Binaurális felvételi technológiák

A binaurális felvételi technológia lényege, hogy a mikrofonokat az emberi fejre, vagy műfejre helyezik. A mikrofonok kerülhetnek a füljáratok külső végéhez, vagy a belsőhöz, közel a dobhártyához. Amikor a felvételt fejhallgatón keresztül hallgatjuk vissza, a hangkép egészen olyan, mintha ott lennénk a helyszínen.

Amit hallasz, azt adja vissza az új DPA 4560 CORE binaurális headset mikrofon

Mostantól egyszerű és precíz a 3D hang felvétele, köszönhetően a sokoldalú headsetnek, amelynek mindkét fülnyílásában egy-egy 4060 miniatűr mikrofont helyeztek el.
Youtuberek, sound designerek, podcasterek, vloggerek és egyéb tartalomgyártók, beleértve a filmkészítőket, akik eredeti 3D hangzást kívánnak rögzíteni a projektjükhöz egyszerűen megtehetik, köszönhetően a dán gyártó új 4560 CORE binaurális headset mikrofonjának.
Az új binaurális headset olyan kiemelkedő hangminőséget szolgáltat, amelyről a DPA termékek már nemzetközileg ismertek. A mikrofonok professzionális minősége a két fül által hallottakkal megegyező minőségű, valós időben történő felvételt tesz lehetővé, így akik fejhallgatón keresztül hallgatnak tartalmat, tökéletes immerzív hangzást tapasztalhatnak. Ez a minőség több más alkalmazás számára is vonzó lehet, például hangrendszer dokumentálásához, hangkép elemzéshez, hangminőség értékeléshez, színházi darabok hangjához, a játékipar hangjaihoz és még sok egyébhez. A muzsikusok – jazz, vagy klasszikus zenészek – is lehetőséget láthatnak ebben a mikrofonban: az előadó, vagy akár a karmester perspektívájából rögzített anyag (szemben a közönség irányából felvettel) egészen új lehetőségeket nyit az előadó által tapasztalt újszerű surround hangzás megosztásával a rajongók számára.
A DPA új 4560 CORE binaurális headsetjének  lelke egy pár 4060 CORE miniatűr mikrofon, amely a két fülre illeszkedő száron van elhelyezve, pontosan a felhasználó füljáratának külső részén (mint egy pár füldugó), így egy az egyben azt a hangot veszi fel, amelyet a felvételt készítő hall. A szárak egy hajlékony headsethez csatlakoznak, amelyet egyszerű feltenni, kényelmes viselni és könnyedén az egyéni fejmérethez igazítható. A mikrofonok szivaccsal vannak ellátva, amelyek egyrészt rögzítik a helyzetüket, másrész ellátják a szélszűrő feladatát.
A 4060 típusú mikrofonokat számos professzionális hangfelvétel során használták jelentősebb filmeknél, például a Pókember hazatérés, vagy a Mission Impossible – Utóhatás. Az is jól ismert tény, hogy a különálló 4060 csíptetős mikrofonokat be lehet „gyömöszölni“ a fülbe és ily módon nagyon meggyőző binaurális felvételeket lehet készíteni, de egész mostanáig nem állt rendelkezésre komplett megoldás körültekintően összeválogatott mikrofonpárból, amelyek érzékenysége közel azonos. Ezen kívül egyszerű a viselése és ugyanilyen könnyen csatlakoztatható a felvételi készülékre, mint például a DPA MMA-A digtális audió interfészre, amelyet bármely iOS eszközzel használhatunk. A 4560 CORE binaurális headset és az MMA-A digitális audió interfész iPhone-hoz való csatlakoztatásával a felhasználó egy egyszerűen használható mobil binaurális felvételi megoldást kap.
„A DPA 4560 binaurális headsetjével készült felvételek olyan élethűek, hogy a hallgató gyakran forgatni kezdi a fejét a hangforrást keresve“ mondta Rene Moerch a DPA termékmenedzsere. „Ideális esetben az ezzel a termékkel felvett tartalmat fejhallgatóval kell visszahallgatni, mert a felhasználó nem ugyanazt az élményt kapja, amennyiben sztereó hangfalakon keresztül szól. De vannak technológiák, amelyek korrekciót és felkeverést biztosítanak sztereó és sokcsatornás formátumokra, ezek alkalmassá teszik a terméket filmfelvételi hangmérnökök számára, hogy környezeti hangokat gyűjtsenek.“
Moerch szerint a DPA binaurális headset másik hasznos jellemzője a megtévesztési képesség, mivel a mikrofon olyan apró, hogy aki viseli, arról azt lehet hinni, hogy mindössze egy headsetet hord.
„Ez a tulajdonság nagyon hasznos lehet azok számára, akik ellenséges környezetben készítenek felvételt, ahol nem biztonságos vagy helyénvaló a mikrofon látványa“ mondta Moerch. „De akár normál podcasthoz is olyan többletet ad a binaurális felvétel, amely sokkal nagyobb mértékben immerzív, élőbb és meggyőzőbb a hagyományos felvételi technológiákhoz képest.“