Tapasztald meg a DPA CORE hangzását

A DPA CORE egy hatékony új technológia a DPA miniatűr mikrofonok belsejében. A minimumra csökkenti a torzítást. Akár suttogás, akár sikoly, megtapasztalhatod a megnövelt tisztaságot és nyitottságot.

A CORE a d:screet™ miniatűr mikrofon és a d:fine™ headset mikrofon sorozatok bizonyos modelljeihez elérhető.

A CORE a DPA miniatűr mikrofonjait is jobbá teszi.

 • A CORE minimalizálja a torzítást
 • A CORE kiszélesíti a dinamika tartományt
 • A CORE jobban szól
Amennyiben a lehető legjobb hangzást szeretnéd elérni, válaszd a CORE-t. Bámulatos konzisztenciát és tisztaságot nyújt bármilyen alkalmazásban.

A DPA CORE minimálisra csökkenti a torzítást

Amikor a mikrofon kimenete már nem úgy szól mint a bemenő hang, azt torzításnak hívjuk. Bár minden rendszer és mikrofon hozzáad valamennyi torzítást, egy jól megtervezett rendszer és mikrofon mégis kevesebb torzítást produkál. A mikrofonok dinamikatartományának növelésével a DPA CORE magasabbra helyezte a mérhető torzítási pontot. Továbbá a DPA CORE minden hangerő szinten – a szolidtól a hangosig – csökkenti a hallható általános torzítást. Így a mikrofonok hangzása tisztább és sokkal nyitottabb lesz.

A DPA CORE megnöveli a dinamika tartományt

A DPA CORE a kapszula típusától függően (lásd a táblázatot lejjebb) 14 dB-lel megnöveli a d:screet™ miniatűr és d:fine™ headset mikrofonok dinamika tartományát.

Ez több lehetőséget biztosít a felhasználó számára a rögzítendő hangok területét illetően. A legtöbb esetben a hangmérnökök a széles dinamika tartományú mikrofonokat részesítik előnyben, mivel így egyetlen mikrofon használatával tudnak sokféle hangot felvenni többféle alkalmazásban.

 • Megnövelt dinamika tartomány = megnövelt felhasználási terület
 • Megnövelt dinamika tartomány = kisebb veszély a túlvezérlésre

A DPA CORE jobban szól

A megnövelt dinamika tartomány és a kisebb általános torzítás azt jelenti, hogy a felvett hang tisztábban és hangosabban jön át. A suttogástól a sikolyig a CORE mikrofonok nyíltabb és tisztább hangot közvetítenek az egész hangtartományban, az alacsony hangnyomástól a magasig mindenhol.

Olyan hangzást keresel, amely közel áll a lenyűgöző eredeti d:dicate™ 4006-hoz, de kisebb kivitelben? Próbáld ki a CORE-t a DPA-tól. Nem lesz teljesen ugyanaz, de nagyon közel áll hozzá.


d:screet™ CORE 4060

normál hangnyomáshoz

A DPA CORE-ral a normál hangnyomáshoz való d:screet™ CORE 4060 mikrofon mind a torzítást, mind pedig a dinamikát tekintve 6 dB-lel kedvezőbb értéket mutat.

 • Teljes harmonikus torzítás: <1% egészen a 129 dB-es hangnyomás csúcsig
 • Dinamika tartomány: 106 dB (tipikus)

Megvásárolható fekete és testszínű változatban, MicroDot, 3-pólusú LEMO, TA4F mini XLR, vagy mini jack csatlakozóval.

A mikrofon teljes specifikációja megtekinthető itt.


d:screet™ CORE 4061

nagy hangnyomáshoz

A DPA CORE-ral a nagy hangnyomáshoz való d:screet™ CORE 4061 mikrofon mind a torzítást, mind pedig a dinamikát tekintve 14 dB-lel kedvezőbb értéket mutat.

 • Teljes harmonikus torzítás: <1% egészen a 137 dB-es hangnyomás csúcsig
 • Dinamika tartomány: 111 dB (tipikus)

Megvásárolható fekete és testszínű változatban, MicroDot, 3-pólusú LEMO, TA4F mini XLR, vagy mini jack csatlakozóval.

A mikrofon teljes specifikációja megtekinthető itt.


d:screet™ CORE 4063

nagy hangnyomáshoz és DC-hez

A DPA CORE-ral a nagy hangnyomáshoz és DC-hez való d:screet™ CORE 4063 mikrofon mind a torzítást, mind pedig a dinamikát tekintve 12 dB-lel kedvezőbb értéket mutat.

 • Teljes harmonikus torzítás: <1% egészen a 135 dB-es hangnyomás csúcsig
 • Dinamika tartomány: 109 dB (tipikus)

Megvásárolható fekete színben, MicroDot csatlakozóval.

A mikrofon teljes specifikációja megtekinthető itt.


d:fine™ CORE

headset mikrofonok

A DPA CORE-ral a d:fine™ 4066, 4088, 4266 és 4288 mikrofonok mind a torzítást, mind pedig a dinamikát tekintve 14 dB-lel kedvezőbb értéket mutatnak.

 • Teljes harmonikus torzítás: <1% egészen a 137 dB-es hangnyomás csúcsig
 • Dinamika tartomány: 111 dB (tipikus)

A mikrofonok teljes specifikációja megtekinthető itt:

d:fine™ CORE 4066 gömb iránykarakterisztikás headset mikrofon

d:fine™ CORE 4088 irányított headset mikrofon

d:fine™ CORE 4266 gömb Flex headset mikrofon

d:fine™ CORE 4288 irányított Flex headset mikrofon


Kinek érdemes a DPA CORE-t választania?

Bárki, aki a piac legjobb elérhető hangzású mikrofonját keresi, válassza a DPA CORE-t, a bármely alkalmazásban nyújtott kiváló hangtisztaságáért és beszédérthetőségéért. Két területen emelkedik ki igazán: ez a filmfelvétel és a színház.

A filmiparban a DPA CORE rengeteg időt, erőfeszítést és pénzt takarít meg a hangosztály számára. A DPA mikrofonok jól ismertek a nagy akusztikai hangnyomást (SPL) torzítás nélkül elviselő képességükről, a CORE most még alacsonyabb szintre csökkenti a torzítást. A nagy dinamika tartománynak köszönhetően egyetlen testen viselt mikrofonnal közvetíthető a színész hangja, aki az egyik jelenetben suttog, a következőben pedig sikolt.

Ehhez hasonlóan a színházi felhasználás szintén elvárja a testen viselt mikrofontól a tág tartományban változó hangnyomás felvételének képességét. Továbbá amikor harminc, vagy annál is több mikrofon szerepel a színpadon, a DPA CORE nyílt és tiszta hangzása világosabbá teszi a teljes hangképet.

Ezen kívül érdemes kipróbálni a CORE mikrofont bármilyen hangszeren is, eddig soha nem hallott hangzást fogunk tapasztalni.

A legjobbat is tovább lehet javítani

Az eredeti d:screet™ és d:fine™ mikrofonok ugyanazon a DPA kapszula technológián alapulnak, mindmáig a piac legtisztább, legkonzisztensebb hangzású, robusztus kialakítású miniatűr mikrofonjai közé tartoznak. Mindig is széles dinamika tartományban való működésükről és minden hangnyomás szinten alacsonyan tartható torzításukról voltak ismertek.

A DPA CORE bemutatkozásával a felhasználó dönthet: marad a díjnyertes, csodálatos miniatűr mikrofon megoldásnál, vagy ha egy kicsit többet szeretne kihozni a mikrofonjaiból, választhatja a DPA CORE-t. A CORE mikrofonok ellenállóak a vízzel és nedvességgel szemben is az érzékeny elektronika nano-burkolatának és hermetikus lezárásának köszönhetően.

Honnan tudjuk, hogy ez CORE

Ha az új technológiával rendelkező mikrofont vásároljuk meg, azt egy „CORE by DPA“ feliratú dobozban kapjuk kézhez, és a kábelen a gyártási szám közelében kék jelölést találunk, amely megkülönbözteti az eredeti verziótól. Egy nagyon diszkrét „CORE“ lézer-gravírozott felirat is található a mikrofon kapszulánál. A többi d:screet™ és d:fine™ mikrofon és a teljes szín kollekció CORE változata 2018 elején kerül forgalomba.

Értsük meg mi az a CORE

A dinamika tartomány a hangnyomásnak az a területe, amelyet a mikrofon kezelni képes. Azt a hangnyomást mérik, amely a zaj küszöbtől (a mikrofon saját zaja) az 1%-os teljes harmonikus torzításig (THD) terjed. Az 1%-os torzítást a legtöbb hallgató a hangminőségben történt változásként képes érzékelni. A dinamika tartományról, teljes harmonikus torzításról és egyéb mikrofon specifikációkról olvasd el a témába vágó Mikrofon Egyetem cikket.