A 4466 CORE gömb iránykarakterisztikás és a 4488 CORE irányított headset mikrofonok ötvözik a DPA jól ismert 5 mm-es kapszuláját a CORE by DPA technológiával és a Red Dot díjnyertes headsettel.

Ezek a legfejlettebb headsetek – biztonságosak, strapabírók és sokoldalúak – a következő felhasználási területekhez: színház, műsorszórás, templomok és konferenciák.

Főbb jellemzők:

  • Egy-méret-mindenkinek, bármilyen fejformára
  • Kényelmes, 3-pontos felfogató rendszer – a fül fölött, a fül alatt és a fül mögött
  • Könnyen beállítható – keretméret, szárhosszúság, elhelyezés
  • 90°-ban állítható kábel elvezetés – takarásban tartja a vezetéket
  • Tükröződésmentes PVD felület a headset kereten, száron és kapszulán

4466 gömbkaraterisztikás headset mikrofon

A 4466 CORE gömb iránykarakterisztikás headset mikrofon ötvözi a DPA jól ismert 5 mm-es kapszuláját a CORE by DPA technológiával és a Red Dot díjnyertes headsettel. Ez a típus tiszta és áttetsző hangzást nyújt bőséges dinamika tartalékkal.

4488 irányított headset mikrofon

A 4488 CORE irányított headset mikrofon hangzása nyílt és természetes, amely ideálissá teszi beszédhez csakúgy, mint énekes előadók számára. Kiváló oldalirányú jelelnyomást biztosít nagy hangnyomású helyzetekben is.

Technikailag fejlett mechanikus headset tartószerkezet

Az egy-méret-mindenkinek headset a piac legkorszerűbb konstrukciója. Hosszútávú viselés során is kényelmet biztost, teszi mindezt a biztonság feláldozása nélkül. Alakja lágyan és simán körül öleli a fejet és könnyedén beállítható. A fejet körülvevő rugós mechanizmus puha, de elég erős ahhoz, hogy biztonságos érzetet adjon az előadás során. A headset a helyszínen is testre szabható, hogy tökéletesen illeszkedjen az egyes előadók adottságaihoz. Ezek a tulajdonságok vezettek odáig, hogy a headset 2019-ben elnyerte a tekintélyes Red Dot kitüntetést.

Egy-méret-mindenkinek, állítható keret

A headset kerete rozsdamentes acélból készült és Physical Vapor Deposition (PVD) bevonatot kapott, amely különösen tartóssá teszi. Elviseli a magas hőmérsékletet és ellenáll a fizikai behatásoknak és kopásnak. A keret egyetlen méretben készül, egyszerű beállító mechanizmussal a gyors és egyszerű méretre igazítás érdekében. Anatómiai szempontból korrekt, puhán és kényelmesen simul a fejre, köszönhetően egyedi alakjának. A mikrofonnak kellemes matt megjelenése van, hála a bevonatnak, így az egész headset kisebbnek és kevésbé zavarónak tűnik más headset megoldásokkal szemben. Nem növeli a mikrofon méretét, mivel a PVD rendkívül ellenálló, de ugyanakkor nagyon vékony is.

Két irányban állítható szár

A szárat egyszerűen beállíthatjuk, tökéletesen ül az előadó mosolyra húzódó szája sarkában (ez a testen viselhető mikrofonok optimális elhelyezése). A szárat nem csupán nyújtani/rövidíteni lehet, de le/fel irányban forgatható is egy fix ponton a fül alatt (nem kell többé a szárat hajlítani). A szár elfordulásgátló megoldással rendelkezik, amely megóvja a nemkívánatos elmozdulástól. Egy csúszó zár biztosítja, hogy a szár a beállított pozícióban maradjon. Az egész szár eltávolítható a fül alatti pontnál és a keret jobb oldaláról a balra helyezhető át.

Egy szervizcsatlakozó is elhelyezésre került a szár végénél, így a szár és a kábel egymástól függetlenül is cserélhető, amennyiben szükséges. A szervizcsatlakozó védelmét egy műanyag fedél látja el, amely az aranyozott érintkezőkre csúsztatható.

PVD-bevonatú mikrofon

A mikrofon bézs és barna verziójának bevonata a szár felületének színéhez igazodik és határozott megjelenést biztosít az egész headsetnek.

Hárompontos felfogatás

Az új headset fülrögzítője néhány meglepő technológiát rejt. A legtöbb headset egy-, vagy kétpontos rögzítéssel rendelkezik és a fül tetejére fekszik, vagy (ritkábban) a fül alatt van felfogatva. Az új headset hárompontos felfogatásra támaszkodik, a fül mögötti területre gyakorolt enyhe nyomással.

Ez nem csupán a headset elhelyezkedését teszi sokkal biztonságosabbá a fej körül még mozgalmasabb szituációkban is, de a hosszútávon való viselése is rendkívül komfortossá válik. Emellett a rögzítők továbbfejlesztett, ergonomikus alakja igazodik a fejformához.

90°-os kábelkezelő rendszer

A headset kábelkivezetése közvetlenül a keret hátulján helyezkedik el, így a kábel a látványt nem zavaró módon az előadó hátán vezethető el. A kivezetés oldalra csúsztatható, ezáltal eltüntethető például a kamera látószögéből. A speciális kivitelezés a kábelt elválasztja a szár mozgásától, amely biztosítja, hogy a kábelt nem húzzuk meg, amikor a szárat beállítjuk. Ezzel elősegíthetjük, hogy a mikrofonkábel hosszúéletű legyen.

A kábel általában a gyenge pontja ezeknek a típusú mikrofonoknak, de a DPA a szokásos 1,6 mm átmérőjű kábel használata mellett döntött. Extrém módon strapabíró, nem gabalyodik össze és kevlárból készült belső maggal rendelkezik, amely ellenáll a durva rángatásnak és a piac legszigorúbb szabványainak is megfelel.

A kábel, a kapszula és szár kialakítás biztosítja zajos vezeték nélküli eszközökkel szembeni immunitást. A headsetet jellemzően a vezeték nélküli zsebadóhoz csatlakoztatják, a DPA pedig átfogó kínálatot nyújt vezeték nélküli adókhoz való adapterekből. Ha adaptert használunk, a csatlakozó MicroDot típusú, de fixen bekötött megoldást is kínálnak a legnépszerűbb rendszerekhez olyan gyártóktól, mint a Shure és a Sennheiser. Minden csatlakozó masszív kábeltörésgátlóval van felszerelve.

Az adapter rendszer sokoldalúságot biztosít

A vezeték nélküli rendszerekhez használható adapterek rugalmas, egyszerű és megfizethető lehetőségeket nyújtanak. Nem leszünk többé csupán egyetlen vezeték nélküli rendszerhez kötve. Ahogy a körülmények változnak, kicserélhetjük az adaptert ahelyett, hogy teljesen új mikrofon vásárlásának költségébe vernénk magunkat. Ha váltunk, semmilyen veszteséget vagy hangminőség változást sem fogunk hallani a mikrofonból, lévén hogy az adapterek az adott adó típusához vannak testre szabva.

A DPA Microphones miniatűr mikrofonjai minden jólismert vezeték nélküli megoldással működnek, mint például a Lectrosonics, Sennheiser, Shure, Sony, Wisycom, Zaxcom és még sok más. A DPA Microphones ötletes adapter rendszere egyedülálló az iparágban. Fantasztikus hangzással őrzi meg a beruházást az elkövetkezendő évekre. Amennyiben valamelyik fixen szerelt specifikus csatlakozó típust részesítjük előnyben a mikrofonon, a DPA ilyet is kínál a legnépszerűbb vezeték nélküli rendszerekhez.

Keressük meg a vezeték nélküli rendszerünkhöz illő adaptert.

IP58 minősítés

A CORE miniatűr mikrofonok IP58 minősítésűek. Ezt a tartósságot számos védelmi mechanizmus révén érik el:

  • Víztaszító nano-bevonat a fedélen és a házon
  • Az érzékeny erősítő hermetikus lezárása a mikrofon magjában
  • A membrán kettős aranyozása

Vessünk egy pillantást a mikrofon tisztításáról szóló útmutatóra, amelyben olvashatunk a mikrofon desztillált vízzel való öblítéséről. https://dpamikrofonok.hu/a-megfelelo-mikrofon-higienia/