DPA bejelentette első lábdob mikrofonját

posted in: hírek | 0

DPA Microphones, a magas minőségű mikrofonokat gyártó cég bejelentette a 4055 Lábdob Mikrofont, ami egy speciális mikrofon, alacsony frekvenciájú, magas hangnyomású hangszerekhez. Ami megkülönbözteti a DPA termékcsalád új tagját más lábdob mikrofontól, az az, hogy tartós megoldás, és nincs semmilyen előre meghatározott hangja. Ez lehetővé teszi a  hangmérnököknek hogy a hang pontosan úgy szóljon, ahogy szeretnék. A termék szigorú tesztelésen ment keresztül, hogy számos helyzetben jól szerepeljen – jazz, rock, folk, és más műfajokban. A szerkezetét úgy tervezték, hogy kiállja a próbát mind élő,  mind stúdió körülmények között.

A lábdob-specifikus használathoz készített 4055 hozza a híres DPA hangzást, ami közvetíti a hangszer tiszta hangját. A mikorfonnak lineáris frekvenciamenete van on- és off axis irányban, ami természetes és jól definiálható hangot eredményez. A mély frekvenciák erőteljesebbek, így könnyebbé válik a lábgéphez való megfelelő pozícionálása, miközben minden eddiginél  könnyebb a középtartomány eltávolítása.

A DPA 4055 formája szintén egy új, egyedi tulajdonság, ami megkülönbözteti a többi lábdob mikrofontól. Az aszimmetrikus formája megkönnyíti a pozicionálást bármilyen méretű dobba helyezve. Mindezt a dobbőr felsértésének kockázata nélkül. Továbbá használható a lábdobon belül vagy kívül is, ezáltal az ideális pozíció megtalálása gyors és könnyű. Ezen felül a 4055 nagy házzal és szélfogó szivaccsal rendelkezik  a kapszula eleje és a mikrofon rácsa között a doblyuk előtt keletkező légörvények felfogása érdekében, miközben nem befolyásolja a hang minőségét.

“Izgatottak vagyunk a kreatív felhasználástól és a magas minőségű hangtól amit ez az új lábdob mikrofon tud nyújtani mind élő, mind stúdió alkalmazások terén. Noha a DPA-hoz legtöbben a miniatűr megoldásainkért fordulnak, tudjuk, hogy a felhasználók hozzászoktak a nagy méretű lábdob mikrofonok használatához, amik képesek a magas hangnyomás kezelésére és a nagy dobbőr mozgásával járó levegő tompítására. Mindezt figyelembe vettük a  4055  lábdob mikrofon tervezésénél, és a fejlesztés alatt számos mérnökkel együttdolgozva létrehoztuk a termékünket, ami nagy, mégis diszkrét megjelenésű, és a legjobb hangot hozza létre a piacon.” – Mondja René Mørch, a DPA Microphones termék igazgatója (A/S).

Ennek az új lábdob mikrofonnak ugyanolyan tulajdonságai vannak mint a többi DPA irányított mikrofonnak: lapos on-axissal és nagyon kontrollált, lineáris off-axissal rendelkezik. Ennek a lapos görbének köszönhetően a 4055 hangja könnyen igazítható különböző műfajokhoz. A többi dob mikrofonnal ellentétben a DPA 4055-nél hallhatóak a különbségek, ha más-más szögben van pozícionálva. Kondenzátor mikrofon lévén, gyors és tiszta hangot eredményez még magas hangnyomás mellett is (a maximum SPL 164 dB).

A DPA 4055 nem korlátozódik csak a lábdobra. Ugyanolyan jól működik más hangszereken is, mint például elektromos gitár erősítőkön,  basszus hangszereken és kürtön. A lapos frekvenciamenete és a színezetlen hang visszadásának képessége magasabb szintre emeli a különböző hangszerek felvételét.

Az új mikrofon árazása 560 €-nál kezdődik. Az ár nem tartalmazza a helyi adót, vámokat. A mikrofon Június 1-étől kapható.