[metaslider id=1224]

 

Hangszermikrofonozás

Ha a hírneved múlik rajta, válaszd a legnagyobb hanghűséget biztosító mikrofont. A DPA Microphones a speciális mikrofonok széles választékát kínálja közelmikrofonozáshoz és térmikrofonozáshoz.

Mindegy melyiket választod, biztos lehetsz abban hogy nincs még egy mikrofon, amely az élő előadás atmoszféráját ilyen hatásosan adja át a hallgatóknak.

Amikor az előadás hangszereit kell bemikrofonozni a színpadon, a DPA hatalmas kínálata áll rendelkezésre a d:vote™ hangszermikrofonokból, a d:screet™ miniatűr mikrofonokból és a d:dicate™ felvételi mikrofonokból.

 

d:vote™ hangszermikrofonok

A díjnyertes d:vote™ hangszermikrofon sorozat sokkal természetesebb hangzást biztosít bármilyen beépített mikrofonnál, vagy hangszedőnél. Ez a kondenzátormikrofon elnyomja a nemkívánatos zajokat és továbbítja az akusztikus hangszer részletes, igazi hangját.

snareA diszkrét méretéről és elegáns megjelenéséről ismert mikrofon két változatban kapható, mindkettő rendkívül könnyű. Emellett a d:vote™ mikrofonok igen strapabíróak. A sokoldalú gégenyak stabil rögzítést és pontos pozicionálást tesz lehetővé. Hajlékonysága révén számos megoldást kínál a hangszeren való elhelyezés tekintetében.

A d:vote™ sorozat jellemzői:

 • Szuperkardioid iránykarakterisztikájú kondenzátormikrofon
 • Természetes hangzás
 • Nagy hangnyomástűrő képesség
 • Nagy kimenő jel, alacsony gerjedékenység
 • Sokoldalú, gyorsan felszerelhető
 • Kíméletesen és egyszerűen rögzíthető a hangszeren
 • Levehető kábel és praktikus gégenyak hosszabbító

d:screet™ miniatűr mikrofonok

A d:screet™ miniatűr mikrofon sorozat ideális megoldást kínál a hangszerek közelmikrofonozására, rendkívül tiszta, részletgazdag és természetes hangzást nyújt. A mikrofon elhelyezése a felhasználóra van bízva, attól függően hogy stúdió körülmények között, vagy hangosítással ellátott élő előadáshoz használja.

DPA-dscreet-gooseneck-drumAmennyiben kisméretű, de nagy hanggal rendelkező mikrofonra van szükség, érdemes az alacsony érzékenységű d:screet™ 4061 gömb iránykarakterisztikájú mikrofont választani gégenyakas rögzítéssel. A mikrofonok lineáris átvitellel, alacsony torzítással és rendkívül széles dinamikatartománnyal rendelkeznek, tökéletesen tolmácsolják bármely hangszer sajátos rezgéseit.

A d:screet™ sorozat jellemzői:

 • Strapabíró kivitel
 • Tartozékok széles választéka
 • Azonnal használható készletek
 • Sokoldalú adapter rendszer

Az összes d:screet™ sorozatú miniatűr mikrofon megtekintése

Az összes rögzítő tartozék megtekintése

 

d:dicate™ felvételi mikrofonok

A széles választékot nyújtó és sokoldalú d:dicate™ felvételi mikrofon sorozat legendássá vált a high end felvételek iparágában és a koncertszínpad hangszereinek is csillogó hangzást biztosít. Tiszta, precíz hangjának köszönhetően ezt a mikrofoncsaládot a profik használják, akik értenek a hangzáshoz és ragaszkodnak a legjobb minőséghez. A gégenyakas rezgéscsillapító, az MMP-G moduláris aktív kábel előerősítő és MicroDot alkalmazásával bármelyik d:dicate™ mikrofonkapszula fantasztikus vezeték nélküli színpadi hangszermikrofonná válik. Ilyen vezeték nélküli színpadi hangzás még nem volt!

DPA-ddicate-gooseneck-gsm4000-saxophone-L

Azok számára akik nem a vezeték nélküli megoldást választják, a gégenyakas rezgéscsillapító és az MMP-E moduláris aktív kábel előerősítő XLR csatlakozóval nyújtja a legjobb megoldást.

A d:dicate™ sorozat jellemzői:

 • Modularitás – cserélhető kapszulák és előerősítők
 • Akár 120 dB-es dinamikatartomány
 • RF elnyomás >60 dB és >40 dB között
 • Lineáris frekvencia átvitel
 • Nagy hangnyomás
 • Alacsony gerjedékenység

Az összes d:dicate™ sorozatú felvételi mikrofon megtekintése

Az összes rögzítő tartozék megtekintése

DPA-How-to-mount-L

 

A legjobb választás színpadi énekhez

A d:facto™ Vocal mikrofont kifejezetten színpadi énekhez fejlesztették ki, precízen tolmácsolja az énekesek izgalmas, összetett hangját. A mikrofon magasemeléssel rendelkezik, remekül használható hangosítási rendszerekkel és felvételi alkalmazásokkal egyaránt. Természetes hangzást nyújt, jól elkülöníti a távolabbi hangforrásoktól származó hangokat, akár 160 dB-es hangnyomást is elvisel.

A d:facto™ Linear Vocal mikrofont azoknak a hangmérnököknek szánták, akik saját egyéni elképzeléseik szerint alakítják ki a végső hangzást. Akárcsak a d:facto™ Vocal mikrofon, hangosítási rendszerekben is megállja a helyét és precízen tolmácsolja az énekesek izgalmas, összetett hangját. A különbség mindössze annyi, hogy ebben nincs magasemelés.

DPA-dfacto-on-stage-L

A d:facto™ sorozat jellemzői:

 • Kiemelkedően természetes hangzás
 • Tökéletes szuperkardioid iránykarakterisztika
 • A távolabbi hangforrások kiváló elkülönítése
 • Kiemelkedő hangnyomástűrő képesség: 160 dB
 • Alacsony kézzaj
 • Sokoldalú adapter készlet a legtöbb professzionális vezeték nélküli rendszerhez

Kulcskérdés a mikrofon elhelyezése

Annak érdekében, hogy az énekhangból és a hangszerek hangjából a legtöbbet lehessen kihozni, megfelelő mikrofon választás és mikrofon használat szükséges. A mikrofon korrekt elhelyezése a hallani kívánt hang függvénye. A sokéves tapasztalat eredményeként a DPA rengeteg információval rendelkezik a megfelelő elhelyezést és legjobb hangzást illetően.

DPA-10points-mic-uni-01-L


Mikrofon rögzítése a hangszeren

A DPA mikrofonok bármely típusú hangszer hangját képesek még jobbá tenni. Csak azon múlik, hogy az adott feladathoz legjobban megfelelő mikrofont válasszuk, és ami még fontosabb: megfelelően helyezzük el. A legjobb hangzás érdekében további információ a mikrofon rögzítésével kapcsolatban a “mikrofon egyetem rovatban található

DPA-live-2016-lr-cello


 

DPA-live-2016-lr-vocals

Ének mikrofonozás kézi mikrofonnal

A megfelelő típusú mikrofon kiválasztása és korrekt használata nagyon fontos a legjobb hangzás elérésének érdekében. Mégis, amikor élő énekhez választunk mikrofont, a hangtechnikusok többnyire egyszerűen azt rakják fel, amit már évek óta látnak a színpadon.

Kérjünk meg egy gyermeket hogy rajzoljon le egy mikrofont, nagy valószínűséggel a legendás tölcséres fagylalt formájú lesz, amelyet például a Shure márka már jól megalapozott. Egy énekmikrofonnak kétségtelenül így kell kinéznie.

Miért van ez így?

Olvass tovább