A DPA Microphones két új headset mikrofont mutatott be

posted in: hírek | 0

A DPA Microphones bejelentette a 4466 CORE gömb iránykarakterisztikás és 4488 CORE irányított headset mikrofonjainak megjelenését. A cég úttörőnek számító 6066 szubminiatűr headset mikrofonján alapuló új megoldás a márka népszerű 5 mm-es kerek mikrofonkapszuláját alkalmazza. A friss kínálat biztonságot, strapabírást és sokoldalúságot nyújt, amely nélkülözhetetlen a színházi munkák, rádiós/TV-s adások, templomi istentiszteletek és céges konferenciák során.

Az egy-méret-mindenkinek kialakítás, valamint a szabályozható magasság és szár-hosszúság a 4466 és 4488 headseteket alkalmassá teszi a kicsitől a nagy fejméretig minden fejtípushoz. Az egyedi, hárompontos felfogató rendszer (a fül fölött, fül alatt és fül mögött) nagyfokú biztonságot nyújt, a hajlékony fülkampók pedig hosszabbtávú használat mellett is folyamatos kényelmet biztosítanak.

„Vásárlóink arra kértek minket, hogy a legújabb kisméretű headsetjeinket 5 mm-es mikrofonkapszulával szállítsuk” mondta René M⌀rch, a DPA termékmenedzsere. „A szár és a rögzítő rendszer céltudatos tervezése a headsetet alkalmassá tette bármilyen fejmérethez, egyetlen szár-hosszúsággal. Ez az irányított változat esetében is igaz, ahol a korrekt elhelyezés különösen fontos. A 4466 és 4488 megjelenésével a felhasználók a megoldások széles skálájához férhetnek hozzá, hogy még több igényt kielégíthessenek, emellett megőrizve a DPA jellegzetes tiszta és áttetsző hangzását, amely remek beszédérthetőséget eredményez.”

Az új headsetek ugyanazokkal a cserélhető kábel és szár opciókkal rendelkeznek, mint a 6066 szubminiatűr headsetek. Ide tartozik a 90°-os kábelrendezés a nyaknál. A headset kerete, a szár és a kapszula tükröződésmentes felületet kapott annak érdekében, hogy kevéssé legyen feltűnő, és az operatőrök munkáját megkönnyítse. A kiváló minőségű, professzionális megjelenésű 4466 és 4488 headsetek a DPA-tól már megszokott fekete és bézs színben kaphatók, a barna változat rövidesen elérhető lesz.

Az új headsetek árazása a 4466 típusnál 595 Eurótól (770 USD) indul, a 4488 pedig 645 Eurótól (840 USD), mindkettő MicroDot csatlakozóval. A hárompólusú LEMO változat a 4466 típusnál 670 Euro (870 USD), míg a 4488 esetében 720 Euro (940 USD).