A DPA mikrofonok biztosítják a beszédérthetőséget a Natuzza Evolo szentélyben

posted in: hírek | 0

natuzza-1-lA Dél-Olaszországban található új vallási komplexum a legjobb és legmodernebb hangerősítő technológiával büszkélkedhet, beleértve a DPA mikrofonok sorát.

Natuzza Evolo 20. századi sírja köré látványos szentélyt építettek, amelyet DPA mikrofonokkal szereltek fel, hogy biztosítsák az optimális beszédérthetőséget a vallási gyűléseken és havi miséken.

A Dél-Olaszország Paravati városában székelő Mária Szeplőtlen Szíve, Lelkek Menedéke szentély hivatalosan az elmúlt évben nyílt meg, a Natuzza Evolo alapítvány építtette, 150000 négyzetméteres területén négy különálló kápolnája van, melyből az egyik akár 900 ember befogadására is képes.

Toni Soddu akusztikai szakember, aki a londoni Grand Acoustics alapítója és vezérigazgatója volt a felelős a tervezésért és a hangerősítő berendezések beszereléséért minden kápolnában és az azokat összekötő gyalogutakon. Soddu, aki nagy gyakorlattal rendelkezik nézőterek, konferenciatermek, próbatermek, színházak és zenei létesítmények tervezésében, a berendezések kiválasztását is személyesen végezte szoros együttműködésben a DPA olaszországi forgalmazójával, M. Casale Bauerrel, hogy az összes szükséges DPA mikrofont megkaphassa.

„A feladatom az volt, hogy egy felhasználóbarát hangerősítő rendszert hozzak létre, amelynek látványa nem feltűnő és a legmodernebb technológiát alkalmazza“ magyarázta. „A szövegérthetőség kulcsfontosságot kapott ebben a projektben, szükségszerűen a legmegfelelőbb mikrofonokat kellett választanom. A DPA a lista elején szerepelt, mivel évek óta használom ezeket a mikrofonokat, elsősorban zenei projektekben és tudom, hogy rendkívül megbízhatók. Ezen kívül fantasztikusan szólnak és páratlanul jó a kialakításuk, olyan helyeken is optimális hangvisszaadást nyújtanak, mint a templom, ahol a márvány felületek miatt nagyon hosszú a zengetési idő. Miután aktív monitor rendszert is telepítettünk, olyan mikrofonokra volt szükség, amelyek kevéssé gerjedékenyek. A DPA teljes választékával éppen megfelelt erre a célra“.

A szentélyben használt mikrofonok listájában megtalálható nyolc d:screte™ Podium mikrofon, nyolc d:fine™ irányított headset mikrofon vezeték nélküli adapterrel, valamint nyolc d:screet™ nyaklánc mikrofon, amelyekben a cég legendás d:screet™ 4061 miniatűr gömb iránykarakterisztikás kapszulája van elhelyezve.

natuzza-2-l

„A templomi ceremóniák és a tér, amely körülveszi ezeket nagyban különböznek a zenei eseményektől, ezért rendkívül fontos volt hogy olyan mikrofonokat használjunk, amelyek tökéletesen tolmácsolják a beszéd különféle aspektusait“ mesélte Soddu. „Az általunk összeállított lista gazdag választási lehetőséget biztosított a szentély számára, így most minden alkalmazásra a megfelelő termékkel rendelkeznek. A d:screet™ Podium mikrofonok remekül használhatók álló beszélőknél, különösen a gyakorlatlan szónokok esetében, akik nem tudnak megfelelően bánni a kézi mikrofonnal. A d:fine™ headset mikrofonok az olyan ceremóniákhoz illenek, ahol többen celebrálnak, a d:screet™ nyaklánc mikrofonok pedig az énekeseknek valók, különösen a papoknak, akik láthatatlan megoldást szeretnének, amely nem rontja a papi ruházat látványát. A d:fine™ headset és nyaklánc mikrofonokkal a celebrálók szabadon mozoghatnak, nem kell attól tartaniuk, hogy elmozdítják a mikrofont a helyéről“.

A szentély személyzetének visszajelzései a mikrofonokkal kapcsolatban nagyon pozitívak. „Mindenki szereti a DPA mikrofonokat és ha a vásárlóim boldogok, természetesen én is az vagyok“ mondta Soddu.

A Mária Szeplőtlen Szíve, Lelkek Menhelye szentély most a miletói érsekségtől várja a hivatalos felavatást. Natuzza Evolo, aki az építkezést inspirálta, boldoggá avatás előtt áll. Stigmái és Jézussal valamint Szűz Máriával kapcsolatos látomásai ismertté tették az istenfélő olasz katolikusok körében, akik közül sokan zarándokolnak Paravatiba, hogy tanácsot és útmutatást kérjenek tőle, mások pedig azt remélik, hogy kigyógyítja őket a betegségekből.

Natuzza 2009-ben, 85 éves korában hunyt el, sírhelyét a Mária Szeplőtlen Szíve, a Bűnösök Menedéke szentélynek ajánlották fel. Temetési szertartását hat olasz püspök és száz lelkipásztor celebrálta, nem szólva a katolikusok ezreiről, akik Európa minden tájáról érkeztek ide, hogy leróhassák kegyeletüket.