A DPA révén a Brit Floyd hangzása csillog, mint egy „Crazy Diamond“

posted in: hírek | 0

A népszerű Pink Floyd tribute zenekar kristály tisztán szól, miután Andrea Pellegrini hangmérnök javaslatára DPA d:facto™ énekmikrofonra váltottak.

A világ legnagyobb Pink Floyd tribute showjaként számon tartott kilenctagú Brit Floyd együttes olyan nemzetközileg elismert produkció, amelynek közönsége rendszeresen megtölti az arénákat. Annak érdekében, hogy az ének megszólalása a lehető legjobb legyen, a zenekar nemrégiben DPA d:facto™ énekmikrofonokra tért át.

Ryan Saranich, a Brit Floyd tenorszaxofonosa már korábban d:vote™ CORE 4099 hangszermikrofonra cserélte régi mikrofonját és a kapott eredménnyel a legmesszebbmenőkig elégedett volt, így megkereste Vincent Gabriel Antoninit a DPA-nál, hogy ajánljon számukra énekmikrofont. Miután találkozott Antoninivel Philadelphiában, ahol a zenekar a beállás alkalmával ki is próbálhatta a d:factót, Gareth Darlington hangmérnököt olyannyira meggyőzte a hangzás, hogy minden énekhez ezeket javasolta.

Ezt az álláspontot megerősítette Andrea Pellegrini is, aki nemrégiben kezdett a zenekarral dolgozni. A DPA mikrofonok önjelölt rajongójaként Pellegrini a következőket mondta: „A kezdetektől fogva imádom a d:facto mikrofonokat, mivel hangzásuk világos és rendkívül részletgazdag. Nincs proximity hatás, nem agresszívek a magas frekvenciákon, nagyon gyorsan és precízen lehet EQ-zni őket..“

A Brit Floyd gitárosa és zenei vezetője Damian Darlington hozzáfűzte: „A d:vote CORE 4099 hangszermikrofon jelentős mértékben feljavította a szaxofon hangzását a kifelé menő hangrendszerben éppúgy, mint a színpadi fülmonitorokban. Amikor Vincent Gabriel Antonini volt olyan kedves és rendelkezésünkre bocsátott egy d:facto mikrofont kipróbálásra, azonnal érezhető volt az énekhangzás javulása. Gareth korábban panaszkodott az általam használt énekmikrofon magasfrekvenciás hangvisszaadására, valamint Ian Cattel (basszusgitár, ének) mikrofonjának proximity jelenségére. Most a d:facto alkalmazásával teljes sávszélességben és teljes részletgazdagságában hallható minden, különösen amikor fülmonitorokkal játszunk. Ez segít a jobb éneklésben.“

A Brit Floyd jelenleg öt kábeles d:facto énekmikrofont használ, valamint egy d:facto vezeték nélkülit a színpad elején. Mindegyikben a d:facto 4018VL lineáris kapszulája található.

A Brit Floyd hét évvel ezelőtt alakult, 2011 januárjában adták első koncertjüket a liverpooli Echo Arénában. A zenekar mostanában számos turnén vesz részt az USA-ban és Európában, alkalmanként játszanak a Közel-Keleten és Dél-Afrikában. A napokban ér véget amerikai koncert körútjuk, amely 80 előadásból állt és olyan helyszíneken zajlott mint a Radio City Music Hall New Yorkban, a Red Rocks amfiteátrum Coloradóban és a Greek Theatre Los Angelesben. Még ebben az évben visszatérnek Európába újabb 40 előadásra.

A Brit Floyddal való első találkozót követően Vincent Gabriel Antonini egy komplett DPA dobmikrofon készlettel Milwaukee-ba repült, hogy a soundcheck során kipróbálják. Gareth Darlington hangfelvételt készített a beállásról, így az eredményt később felhasználhatja a koncerteken.

„Nagy hatással volt ránk a hangzás amit kaptunk“ tette hozzá Damian Darlington. „Abban bízunk, hogy a közeli jövőben felrakhatunk néhány DPA mikrofont a dobjainkra és ütőhangszereinkre is.“