A DPA új szintre emelte a mobil újságírást a TAB 2018 kiállításon

posted in: hírek | 0

Az MMA-A digitális audió interfész és a forradalmi CORE by DPA erősítő technológia utolérhetetlen hangminőséget biztosít bármely broadcast alkalmazásban

Ahogy a 65. Texas Association of Broadcasters (TAB) szakmai konferencia és ipari vásár megkezdődött augusztus 1-én Austinban, a DPA Microphones, a professzionális audió felhasználásra szolgáló kiváló minőségű miniatűr mikrofon megoldások vezető gyártója máris nagy hangsúlyt helyezett az MMA-A digitális audió interfész és a CORE by DPA erősítő technológia bemutatására. Az utazó újságírók számára ideális kombináció, a DPA mobil interfésze kiegészítve a CORE by DPA technológiával kicsi és hordozható formában nyújt kiváló eredményeket.

„A hírszolgáltatók számára az üzenet érthetősége szempontjából fontos, hogy az audió hangminőség elérje vagy meghaladja a videó minőségét“ mondta Christopher Spahr, a DPA Microphones értékesítési igazgatója. „Erre a kihívásra nyújt megoldást az MMA-A, amit a legújabb mikrofon technológiával, a CORE by DPA-val együtt ajánlunk a TAB 2018 konferencia résztvevői számára. DPA mikrofonnal használva az MMA-A úgy viselkedik, mint egy mini zsebhangmérnök, képes kiváló minőségű hangot rögzíteni vagy továbbítani külső helyszínen is.“

A nagyjából öt centiméter átmérőjű MMA-A digitális audió interfész kiváló minőségű kétcsatornás mikrofon előerősítő és A/D átalakító, amely monó, duál és sztereó képességekkel rendelkezik. Rendkívül kis méretének köszönhetően kényelmesen elfér a felhasználó zsebében, példa nélkül álló hangminőséget biztosít az élő tudósítók és újságírók számára. Az MMA-A digitális audió interfész bármilyen iOS rendszerű készülékkel, Mac-kel vagy PC-vel működik, egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett DPA alkalmazásba elmenthetjük a beállításokat, kristálytiszta hangot továbbíthatunk vagy rögzíthetünk a kétcsatornás interjútól a sztereó környezeti hangokig minimális felszereléssel. A MicroDot bemenet lehetővé teszi, hogy az MMA-A készülékhez bármely miniatűr DPA mikrofont csatlakoztassuk, beleértve az új CORE by DPA mikrofonokat is.

A CORE by DPA rendszer került alkalmazásra a d:vote™ 4099 hangszermikrofonokban, a d:screet™ 4060 sorozatban és a d:fine headset mikrofonsorozatban, így az általános torzítás csökkenésével tisztább hangzást kapunk és a dinamika tartomány is növekszik. A dinamika tartomány minden CORE by DPA kapszulában akár 14 dB-lel nagyobb lehet: a d:vote CORE 4099 esetében 100 dB-ről 108 dB-re változik alacsony hangnyomásnál és 95 dB-ről 109 dB-re extrém magas hangnyomásnál.

A CORE by DPA tisztább és nyíltabb hangzást biztosít a mikrofonok számára a teljes dinamika tartományban. A CORE by DPA-val felszerelt gömb iránykarakterisztikás mikrofonok vízállóság szempontjából IP58 minősítést is kaptak, a vízzel és nedvességgel szembeni védelmet a kapszula víztaszító nano-bevonatával és az érzékeny elektronika hermetikus lezárásával érték el.