Az AES kiállításon lesz a DPA 2028 típusú énekmikrofonjának amerikai bemutatója

posted in: hírek | 0

A cég az új 4097-es kórus mikrofont is itt mutatja be a résztvevőknek

A professzionális amerikai piac számára az AES 2019 kiállítás 633-as standján debütál a DPA Microphones új 2028-as énekmikrofonja, amely az élő előadások területére kíván változást hozni megújult, természetes hangzásával, turnékhoz igazított kialakításával és versenyképes árával. A cég szintén a show keretében teszi először láthatóvá az új 4097 Core szuperkardioid kórus mikrofont, amelyet kifejezetten a dinamikus kórus hangzás közvetítésére szántak.

„A DPA folyamatosan a legújabb technológiát és a lehető legjobb hangzást igyekszik nyújtani annak érdekében, hogy kielégítse a már meglévő és a jövőbeni vásárlóinak igényét“ mondta Christopher Spahr a DPA amerikai értékesítési igazgatója. „Az új 2028-as énekmikrofon és a 4097-es kórus mikrofon küldetésünk két legfrissebb képviselője. A templomoktól a koncertekig a DPA korszakalkotó megoldásokat kínál, amelyekkel a modern technológia határait igyekszik tágítani.“

A független művészektől a nemzetközi turnéban szereplő énekesekig a 2028 énekmikrofon ideálisan használható élő előadásokon, broadcast területen és professzionális audió-videó alkalmazásokban. Élő koncertszínpadon a 2028 ugyanazt a hangzásminőséget nyújtja, mint a DPA többi remek mikrofonmegoldása és nem, vagy csak alig kell hangszínszabályzót használni ahhoz, hogy úgy érezzük mintha az énekes mellett állnánk. Ez lehetővé teszi, hogy a művész úgy bánjon a hangjával, mintha mikrofon nélkül énekelne, így az kevésbé lesz erőltetett.

A 2028 mindhárom variánsa (vezetékes XLR markolat és két vezeték nélküli konfiguráció) vadonatúj, rögzített helyzetű kapszulát, valamint speciális kialakítású rezgéscsökkentőt és pop filtert kapott. Az élő előadásokkal járó fokozott igénybevétel miatt a 2028 külső kosara és belső pop filtere levehető és kimosható. A mikrofon szuperkardioid iránykarakterisztikával rendelkezik, amely a DPA-tól jól ismert egyenletes oldalirányú jelvisszaadást eredményezi. Ezáltal a mikrofon nagy kivezérlésnél sem gerjedékeny és a közeli hangszerekből beszűrődő áthallást is természetes módon kezeli.

A templomokban és más kórus alkalmazásokban ideálisan használható 4097 kórus mikrofon egyike a legtermészetesebb hangzású megoldásoknak. Kifejezetten a kórusok dinamikus megszólalásának tolmácsolására tervezték, ugyanazokkal a hangzásbeli jellemzőkkel rendelkezik, mint a márka 4098 típusú szuperkardioid mikrofonja. A 4097-re jellemző a DPA-tól már megismert, egyenletes oldalirányú érzékenységet mutató szuperkardioid iránykarakterisztika, a rendkívül alacsony gerjedékenység pedig a teljes kórus hangzást természetessé teszi bármely szögből. Gond nélkül használhatunk több mikrofont a kórushoz, nem kell számolnunk az egyenetlen iránykarakterisztikából származó mellékhatásokkal, így a hangmérnök munkája is leegyszerűsödik.

A MicroDot csatlakozó és a DPA adapter vezetékes, vagy vezeték nélküli alkalmazásokhoz lehetővé teszi a felhasználó szabad mozgását a színpadon akkor is, ha több rendszert használnak ugyanabban a térben. A Core by DPA erősítő technológiának köszönhetően tisztább a hang, alacsonyabb a torzítás és nagyobb a dinamikatartomány. Emellett a 4097 három rezgéscsillapítót tartalmaz, amellyel biztosítható a színpadi mozgásból eredő dübörgés olyan szintű hatékony csillapítása, amely eddig nem volt elérhető hasonló típusú mikrofonoknál.