DPA d:vice bemutatkozó

posted in: hírek | 0

A DPA stúdió-minőségű mobil megoldást nyújt a most bemutatott d:vice™ digitális audió interfésszel

A cég bemutatta iOS, Mac és PC platformhoz készült új kétcsatornás mikrofon előerősítőjét és A/D átalakítóját.

A TV-s újságírók, zenészek, koncert keverő hangmérnökök, színházak, templomok, televízió és film produkciók körében már nagy népszerűségnek örvendő DPA Microphones az új d:vice MMA-A digitális audió interfésszel folytatja termékkínálatának változatosabbá tételét. A legfrissebb előerősítő példa nélkül álló hangminőséget biztosít az élő adásban dolgozó újságírók számára. Bármilyen iOS készülékkel, Mac vagy PC számítógéppel történő élő adás vagy felvétel megvalósítása kristálytiszta hangminőségben bárhol a világon most egyszerűbb mint valaha.

Az újságírók már eddig is használták okostelefonjukat a hírek rögzítésére világszerte. Ez meglehetősen jól működik, hiszen a mai telefonok alkalmasak kiváló minőségű képek és videók felvételére. Csak egyetlen összetevő hiányzik, ez pedig a jó minőségű hang. A hírműsoroknál fontos, hogy a hangminőség elérje vagy meghaladja a videóét annak érdekében, hogy a hír érthető legyen. Éppen ez az a kihívás, amelyre a d:vice™ megoldást jelent. DPA mikrofonnal használva a d:vice™ olyan hangminőségben képes hang rögzítésére vagy stream-elésére, amelyre korábban csak stúdióban volt lehetőség. Amennyiben a közelben épp nem áll rendelkezésre gyakorlott hangmérnök, a d:vice™ képes úgy működni mint egy „mini zsebhangmérnök“.

A d:vice™ MMA-A digitális audió interfész egy kiváló minőségű kétcsatornás mikrofon előerősítő és A/D átalakító, amely monó, duál monó és sztereó képességekkel bír. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi, hogy az újságírók minden váratlan helyzetben, amely napközben érheti őket használhassák a berendezést. Legyen az akár egy kétcsatornás interjú, vagy a környezet hangjainak felvétele sztereóban, a d:vice™ megkönnyíti az újságírók számára a munkavégzést.

A d:vice™ készülék csatlakoztatásához cserélhető lightning és USB kábel jár. MicroDot bemenete lehetővé teszi, hogy a d:vice™ készülékhez bármelyik DPA miniatűr mikrofont csatlakoztassuk, beleértve a d:screet™ miniatűr, a d:fine™ headset, a d:vote™ hangszer, vagy akár a d:dicate™ felvételi mikrofont az opcionális MMP-G előerősítővel.

„Ez az első zsebméretű digitális audió interfész, amely vetekszik a stúdió felvételek hangminőségével“ mondta René Mørch, a DPA Microphones termékmenedzsere. „A d:vice™ digitális audió interfészt főleg műsorszolgáltatók és mobil újságírók számára tervezték, de más tartalomszolgáltatók is használhatják zenefelvételre, filmezéshez különféle helyszíneken, élő adásban és felvett műsorban. Ezzel az interfésszel a felhasználó útközben készíthet felvételt és stream-elhet tiszta és professzionális hangot a csatlakoztatott mikrofonokkal.“

Nagyjából 5 cm-es átmérőjével a d:vice™ digitális audió interfész rendkívül kisméretű, könnyen elfér a felhasználó zsebében. Osztályában a legjobb hangminőséget nyújtja és bármely iOS készülékről távvezérelhető. A kifejezetten a d:vice™-hoz készített alkalmazás az Apple App Store-ból letölthető. Az alkalmazás a felhasználó munkáját még könnyebbé teszi, biztosítja a gain beállítások és az alulvágó szűrők beállításainak elmentését az éppen folyó, vagy a jövőben várható személyes beállítások testreszabásához. Más gyártóktól származó alkalmazások is használhatók speciális feladatokhoz, beleértve az élő közvetítést és a kiváló minőségű felvételt, de nem csupán ezekre korlátozódnak.

A d:vice™ 2017 május végén kerül forgalomba.

A d:vice™ MMA-A digitális audió interfész csak egy a tervezett újdonságok választékából, amelyek a  DPA Microphones elmúlt 25 évét kívánják megünnepelni csodálatos hangzásukkal. Az évforduló évében a DPA számos újdonság forgalomba hozatalát, akciókat és eseményeket tervez a hang szerelmesei számára és biztosítani kívánja őket a termékek példa nélkül álló hangzásáról.