Kicsik és szépek – DPA mikrofonok a Prolight + Sound 2019 kiállításon

posted in: hírek | 0
A cég bemutatja az élő zene piacára szánt teljes mikrofonkínálatát, többek között a szubminiatűr 6000-es sorozatot és a rendkívül biztonságos headsetet.
A DPA Microphones a Prolight + Sound 2019 kiállítás alkalmával mutatja be a művészeknek és előadóknak új és szinte észrevehetetlen d:fine™ CORE 6066 szubminiatűr headset mikrofonját, a viselhető termékek legújabb példányát, amely tökéletes megoldást jelent bárkinek, aki szabad mozgásra vágyik a színpadon.
A nemrégiben bemutatott apró high-end mikrofonkapszulás 6000-es sorozat részeként forgalomba hozott d:fine™ 6066 kellemes megjelenésű headset rendkívül kényelmes viselet, és olyan egyszerűen felhelyezhető, hogy még a legkevésbé gyakorlott művész és előadó is maga meg tudja oldani. A DPA kiemelkedő hangminőségét biztosító, egy méretben készülő headset ugyanakkor hihetetlenül biztonságos, köszönhetően az ötletes hárompontos rugós mechanizmusnak, amely a fül felett és alatt, valamint a fül mögött is segít a rögzítésben. A minden irányban állítható mikrofonszár és az újratervezett kábelrögzítés lehetővé teszi, hogy a kábelt a viselője hátán vezessék el, ez különösen olyan előadók esetében fontos, akik nehéz táncmozdulatokat is beépítenek a produkciójukba.
A DPA 6000-es sorozata megjelenése óta folyamatos döbbenetet okoz felhasználóinak és tesztelőinek, mivel félelmetesen kicsi. Mindössze 3 mm-es átmérőjükkel a 6000-es sorozatú kapszulák 60%-kal kisebbek, mint a cég korábbi 4000-es sorozata, viszont ugyanolyan kiváló teljesítményt nyújtanak, köszönhetően a DPA CORE mikrofon erősítési technológiájának, amely csökkenti a torzítást és növeli a dinamikatartományt. Szintén a 6000-es sorozathoz tartozik a d:screet™ CORE 6060 és 6061 szubminiatűr mikrofon, amely szinte láthatatlan csíptetős mikrofonként rögzíthető a ruházaton.
A DPA egyéb, szintén a CORE technológiát alkalmazó mikrofonokat is bemutat. Ezek közé tartozik a 4000-es sorozatú d:screet™ miniatűr csíptetős, a d:fine™ headset és a d:vote™ 4099 hangszermikrofon, ez utóbbi egyike a ma kapható legtermészetesebb hangzású hangszermikrofon megoldásoknak és amely a legkeresettebb közel-mikrofonozási eszköz a piacon.
A minden fafúvós és akusztikus hangszerhez alkalmas, de leggyakrabban gitárral hegedűvel, csellóval és szaxofonnal/trombitával használt díjnyertes d:vote™ 4099 diszkrét méretéről, sokoldalú rögzítési lehetőségeiről és széles alkalmazási területéről (stúdió, színház, élő előadás, közvetítés) ismert. Az új verzió még modernebb kialakítású, szivacs burkolattal rendelkezik, amely csökkenti a szél és mozgás által keltett zajokat az előadás során.
A DPA Prolight + Sound kiállításon bemutatott kínálatát a rendkívül népszerű és díjnyertes d:facto™ énekmikrofon család teszi teljessé, amelyben megtalálható egy különösen lineáris verzió olyan hangmérnökök számára, akik a teljes hangképet a saját egyéni elképzeléseik alapján kívánják létrehozni.
Az énekmikrofonok közül már olyan művészek választottak, mint Sting, Stevie Wonder, Bruno Mars és Ellie Goulding. A d:facto™ énekmikrofonok egyesítik a legjobb kardioid és szuperkardioid iránykarakterisztikát az alacsony gerjedéssel, nagy hangnyomással és kivételesen természetes hangzással. A DPA sokoldalú adapter rendszerének használatával a mikrofon képes átalakulni vezetékesből vezeték nélküli kézi mikrofonná, amely probléma nélkül integrálható az élvonalbeli Sennheiser, Shure, Sony, Wisycom, Lectrosonics és Line6 rendszerekbe.
A teljes kínálat a kiállítás 8:J80 standján lesz látható, amelyet a DPA az új anyavállalatával, az RCF-fel oszt meg.