A DPA rangos MIPA díjat nyert

posted in: hírek | 0

139292967419664915Az elismerést azután kapta meg a DPA, hogy több mint száz hangszeres és pro audio témájú magazin szerkesztője szavazata meg kedvencének az új d:facto™ II énekmikrofont.

A DPA d:facto™ II énekmikrofon elnyerte a rangos MIPA (Musikmesse International Press Award) díjat a színpadi mikrofon/IEM kategóriában.

A díjat egy különleges díjátadó ceremónia keretében Christian Puolsennek, a DPA vezérigazgatójának nyújtották át a frankfurti Musikmesse/Prolight + Sound kiállításon április 11-én.

A hangszeres/pro audio ipar Grammy-jeként számon tartott MIPA díjra száznál több magazin szerkesztője szavazott a világ minden tájáról. A 2012/2013-as évben 40 kategóriában osztották ki az elismerést.

Christian Poulsen így kommentálta a történteket: „Rendkívül megtisztelő, hogy a d:facto II énekmikrofonunkat áttörő jelentőségű termékként ismerték el, így a versengés során más, jól ismert mikrofonmárkákat lekörözve sikerült nyernünk. Három évig tartott a mikrofon fejlesztése és nagyon büszkék vagyunk az elért eredményre. Mindig is tudtuk, hogy egyszer nyernünk kell, és nagy megelégedéssel tölt el, hogy a zeneipar szerkesztőinek krémje is egyetértett velünk ebben.”

A DPA d:facto II énekmikrofon kivételesen természethű megszólalásával, rendkívül alacsony gerjedékenységével és hatalmas hangnyomás tűrő képességével igazi stúdióhangzást visz a koncertszínpadra. Az új, vezetékes DPA mikrofontesten kívül a d:facto II további lehetőségeket nyújt az énekesek és hangmérnökök számára: a legkorszerűbb adapter rendszernek köszönhetően a mikrofon a legtöbb ismert vezeték nélküli készülékkel (pl. Sony, Lectrosonics, Shure, Wisycom és Sennheiser) tökéletes integrációt tesz lehetővé.

Akár otthon, akár hangosítási rendszeren, vagy stúdióban használjuk, a d:facto II az az énekmikrofon, amelyre a zeneipar régóta várt. Egyszerű plug-and-play megoldásával kiemelkedően természetes hangvisszaadásra képes és akár extrém magas, 160 dB-es hangnyomást is elvisel. Csakúgy mint az összes DPA mikrofon, a d:facto II is kiváló frekvencia- és fázismenetet produkál szemből és oldalról egyaránt, figyelemreméltó pontossággal és könnyedséggel adja vissza az énekes hangját. Háromlépcsős robusztus pop-filter rácsa új mércét jelent a nemkívánatos zajok kiszűrésében.

A Prolight + Sound 2013 kiállításon a Shel pop/folk zenekar előadásán találkozhattunk a d:facto énekmikrofonnal különböző vezeték nélküli konfigurációban. Az együttes a DPA mikrofonok régi rajongója, a d:vote 4099 hangszermikrofont használják, legutóbb pedig d:facto II énekmikrofonokkal turnéztak Denverben, Salt Lake Cityben és Los Angelesben, jelenleg Európában koncerteznek, Írországba és Angliába is ellátogatnak.

A 2013-as MIPA díjjal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.mipa-award.de/nominations_2013.php weblapra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *