A frankfurti Prolight + Sound kiállításon lesz látható a DPA d:facto II énekmikrofon

posted in: hírek | 0

13638710131549914941-300x149A DPA mikrofoncsalád nagyon várt kiadása a népszerű vezeték nélküli rendszerekkel való kompatibilitást kínálja.

Az új d:facto II énekmikrofon megjelenésével, amely Európában első ízben a Prolight + Sound 2013 kiállításon (8.B60 stand) lesz látható, a DPA a színpadra szánt termékeinek választékát bővítette egy kiváló minőségű, az előadók számára határtalan lehetőséget biztosító énekmikrofonnal.

A DPA kondenzátor mikrofon kínálatának nagyon várt új tagja igazi stúdióhangzást visz a színpadra kivételesen természethű hangvisszaadással, remek kivezérelhetőséggel és kiemelkedő hangnyomás tűrő képességgel. Az új, vezetékes mikrofontest mellett a d:facto II lehetővé teszi a legkorszerűbb adapter rendszer alkalmazását, amellyel az énekesek és hangmérnökök megvalósíthatják a professzionális vezeték nélküli rendszerekkel történő zökkenőmentes integrációt.

„A d:facto II énekmikrofon megjelenése nagy lépés a DPA számára, azt jelenti, hogy már minden akusztikus mikrofonozási szituációra tudunk megfelelő eszközt kínálni, legyen az felvétel, vagy hangosítás” – mondta Christian Poulsen a DPA vezérigazgatója. „A nagy elismerésnek örvendő Reference Standard mikrofonjaink régóta biztosítják a kiemelkedő hangminőséget azok számára, akik mikrofonállványt használnak, az innovatív d:vote™ 4099 hangszermikrofon és a miniatűr mikrofonjaink pedig azok számára, akik előnyben részesítik a hangszerre való felszerelést. A d:facto II megjelenésével most ugyanezt a jól ismert hangzást kínáljuk énekesek számára, akik választhatják a vezetékes d:facto II-t, vagy a vezeték nélküli kivitelt, amennyiben az ilyen rendszerek által nyújtott szabadságra van szükségük. És természetesen még ennél is nagyobb mozgásteret lehetővé tevő megoldást ad a színházak és zenei produkciók körében népszerű, csekély súlyú, egyszerűen viselhető d:fine™ headset mikrofon, amely egyre keresettebb élő koncerteken, ahol elvárás a kiváló minőségű hangzás színpadi mozgás és tánc közben is.”

Az új d:facto II garantálja a felhasználó számára a kivételes DPA hangzást már meglévő népszerű vezeték nélküli rendszereihez, mint pl. Sony, Lectrosonics, Shure, Wisycom és Sennheiser. Hogy ezt a magas szintű hangminőséget elérhessék, a DPA-nak másként kellett a dologhoz hozzáállnia.

„Ezek a rendszerek nagyon kis jelet szolgáltatnak ahhoz, hogy meghajtsák a high-end mikrofon kapszulánkat, ezért kreatívnak kellett lennünk és sok befektetett munkára volt szükség ahhoz, hogy kidolgozzuk az adapter elektromos áramköreit” – folytatta Christian Poulsen. „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy kifejlesztettünk egy zseniális adapter családot, melynek segítségével az elismert DPA hangzást vezeték nélküli rendszerből is ki tudtuk hozni. Teljes mértékben hűek akartunk maradni az énekes által produkált hanghoz, és a d:facto II-vel ezt sikerült is elérnünk.”

Akár otthon, akár hangosítási rendszeren, vagy stúdióban használjuk, a d:facto II az az énekmikrofon, amelyre a zeneipar régóta várt. Egyszerű plug-and-play megoldásával kiemelkedően természetes hangvisszaadásra képes és akár extrém magas, 160 dB-es hangnyomást is elvisel. Csakúgy mint az összes DPA mikrofon, a d:facto II is kiváló frekvencia- és fázismenetet produkál szemből és oldalról egyaránt, figyelemreméltó pontossággal és könnyedséggel adja vissza az énekes hangját. Háromlépcsős robusztus pop-filter rácsa új mércét jelent a nemkívánatos zajok kiszűrésében.

A Prolight + Sound 2013 kiállításon a Shel pop/folk zenekar előadásán találkozhatunk a d:facto énekmikrofonnal, ahol mindenki ezt a típust használja majd különböző vezeték nélküli konfigurációban. Az együttes a DPA mikrofonok régi rajongója, a d:vote 4099 hangszermikrofont használják hegedűre és dzsembére, legutóbb pedig d:facto II énekmikrofonokkal turnéztak Denverben, Salt Lake Cityben és Los Angelesben, ahol a NAMM show keretében is felléptek.

Az új d:facto II-vel párhuzamosan a DPA a Reference Standard sorozatú mikrofonokhoz is bemutat új megoldásokat, mint például az alig észrevehető kábelt különböző hosszúságban. Ezen kívül a DPA kiállítja majd a szuperkardioid iránykarakterisztikájú, elegáns gégenyakra szerelt d:vote 4099 hangszermikrofont, amely tökéletesen alkalmazható dobok és más statikus hangszerek esetében.

A DPA stand látogatói esélyesek lehetnek egy nyeremény mikrofonra, ha belépőkártyájukkal jelentkeznek a sorsolásra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *